Balvast akoestisch plafond essentieel voor goede sportinfrastructuur

Een goed plafond heeft een positieve invloed op de inrichting van een sportzaal of -hal. In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de balvastheid aangezien dit in grote mate de levensduur van het plafond bepaalt. Daarnaast mag u het belang van een goede akoestiek niet onderschatten. Een hoge akoestische absorptie levert een belangrijke meerwaarde aan het comfort waarin gesport wordt.

Het BL-Highline plafond van LCC werd op balvastheid getest door de Universiteit van Stuttgart (D) en behaalde de hoogste classificatie voor deze categorie: 1A. Dat betekent dat dit stalen plafond uitstekend gewapend is tegen de botsingen van allerhande ballen.

De sterkte van dit plafond is uiteraard een belangrijke factor als u een sporthal inricht. Maar de BL-Highline heeft nog interessante bijkomende voordelen:

  • dankzij de opening van 40% en de combinatie met akoestische isolatie heeft het plafond een akoestische absorptiewaarde van maar liefst αw 0,85. En dat is wel zo aangenaam, zowel voor de sporters als voor de supporters.
  • de panelen zijn zeer eenvoudig (de)monteerbaar. Vastklemmen op de dragers is voldoende.
  • het plafond is zeer flexibel: u werkt er een ongelijkmatig plenum mee weg en u past het gemakkelijk aan aan hoeken of rondingen in de ruimte.
  • u kunt alle mogelijke technieken inbouwen: sportverlichtingsarmaturen, branddetectie …
  • u kunt verluchten via het plafond.
  • het sportplafond is brandstabiel.

Tot slot - ook niet onbelangrijk – heeft de BL-Highline een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding én een lange levensduur.