Architect

Plafonds, vloeren, wanden … als (interieur)architect wordt veel van u verwacht. LCC-Plafonds focust op een domein: metalen plafonds. Daarvoor kunt u met elke vraag bij ons terecht. En we helpen u graag, over het hele traject. Vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering en ook daarna.

Flexibiliteit

De metalen plafonds van LCC zijn te verdelen in drie grote groepen:

  1. CL-Plafonds
  2. BL-Plafonds
  3. XL-Plafonds

Elk met hun eigen kenmerken en met flexibiliteit als gemeenschappelijke deler. U ontwerpt uw gebouw zoals u dat wilt, met alle creativiteit die u er in kwijt wilt. Een LCC-Plafond past in elke ruimte: rond, vierkant, rechthoekig en alles daar tussen.

Hedendaags design voor nieuwbouw en renovatie

Het BL-Plafond is een lineair plafond met open voegen. Het uitzicht van dit plafond varieert naar gelang de breedte van de panelen. Zo heeft bijvoorbeeld een BL 80-20 een retro-look terwijl een BL H30-20 een modern, strak design heeft.

De CL- en XL-Plafonds, die uit bredere panelen bestaan, geven dan weer een egaler geheelbeeld.  Kijk eens bij onze referenties voor enkele voorbeelden van de verschillende plafonds.

Het BL- en het CL-plafond hebben een zeer lage inbouwhoogte (vanaf 5 cm) waardoor ze ook geschikt zijn voor uw renovatieprojecten.

Akoestische meerwaarde

Is een goede akoestiek belangrijk voor u? Kies dan een CL- of een XL-Plafond in geperforeerde uitvoering. Ze behalen een aW tot 0,95! Een wereld van verschil in vergaderzalen, landschapskantoren, klaslokalen en andere ruimtes waar de spraakverstaanbaarheid cruciaal is. Ook voor mensen met een verminderd gehoor is een goede akoestiek een grote meerwaarde. Om nog niet te spreken over leerkrachten die hun stem niet meer hoeven te verheffen om achter in de klas of het auditorium verstaanbaar te zijn.

Staal of aluminium

LCC-Plafonds  produceert zowel stalen als aluminium plafonds. Het is voornamelijk de toepassing die bepaalt welke uitvoering het beste geschikt is voor uw project. De standaard stalen plafonds zijn geschikt voor elke binnenruimte. Aluminium wordt gebruikt voor buitentoepassingen en vochtige omgevingen (carports, overkappingen, sanitair, luifels …) Heeft u voor deze toepassingen een brandstabiel plafond nodig? Dat kan ook. Dan kiest u voor de stalen versie met DuplexCoat.

Brandstabiliteit

Alle stalen  LCC-plafonds zijn geschikt voor brandstabiele toepassing. Ze werden getest bij WarringtonFire in Gent, Global Safety, volgens de NBN 713.020 norm.

March, 2019

Wat is het verband tussen een CL- en een XL-plafond?

April, 2018

Samen creëren we de ideale verlichting.

Goede verlichting is een belangrijk aspect in een ruimte. Dat geldt zowel voor kantoren, winkelcentra en horeca als voor grote hallen.

Hoe u licht creëert, heeft een invloed op het totaalplaatje. U heeft diverse mogelijkheden:

March, 2018

LCC-Clip-In Cassettes

Stijlvol & tijdloos

De stalen LCC-Clip-In plafondtegels zijn dé oplossing voor een stijlvolle en tijdloze vormgeving. Montage en demontage is eenvoudig en gebeurt op een verborgen Clip-In structuur. Dit geeft u een effen en strak plafondvlak.

February, 2018

Een BL H30-20 sportplafond is de ideale oplossing voor ruimtes waarin gesport wordt: turnzalen, overdekte speelplaatsen, zwembaden... Voor iedere situatie biedt LCC-Plafonds u een BL-H sportplafond in het geschikte materiaal:

February, 2016

Een goed plafond heeft een positieve invloed op de inrichting van een sportzaal of -hal. In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de balvastheid aangezien dit in grote mate de levensduur van het plafond bepaalt.

October, 2015

Bezoek ons op stand 90 van de Dag van de Afwerking en ontdek hoe 0,8mm een groot verschil kan maken.

Wanneer? Woensdag 28 oktober 2015, 10.00-18.00 uur

Waar? Brussels Kart Expo, stand 90