Ingenieur

Voor u als ingenieur draait alles om de mogelijkheden en capaciteiten van materialen en producten. Wat uw vraag over onze plafonds ook is, wij beantwoorden ze graag en zoeken met u mee naar de gepaste oplossing.

Akoestiek

Om de spraakverstaanbaarheid in een ruimte te verhogen, kiest u voor een geperforeerde uitvoering van een metalen plafond, in combinatie met een geluidsabsorberend vlies en/of een akoestische deken. Dit is een groot pluspunt in aula's, scholen en vergaderzalen. Om geluid te dempen, richting gang of aangrenzende ruimtes, kunt u akoestische barrières voorzien. Een aangepaste akoestiek levert een aanzienlijke bijdrage aan het comfort in een ruimte.

Lichtreflectie

Een goede lichtreflectie van het plafond is met name in kantoorgebouwen van groot belang. Niet alleen vergroot het de concentratie van de medewerkers, het bespaart ook energie, aankoop- en onderhoudskosten. Voor het behalen van bepaalde duurzaamheids- of passiefnormen (BREEAM, EBP) is een goede lichtreflectie noodzakelijk. De volle panelen (niet geperforeerd) van LCC-Plafonds hebben een lichtreflectie tot 84%.

Sterke akoestiek en hoge lichtreflectie: NanoPerfo®

LCC-Plafonds biedt verschillende plafondsystemen met NanoPerfo®. Deze 0,8mm perforatie heeft een lichtreflectie van >80%, met behoud van een sterke akoestische absorptie en brandstabiliteit.

Meer weten over onze NanoPerfo®?  Klik hier.

DuplexCoat® – oplossing voor vochtige of corrosiegevoelige omgevingen

Speciaal voor vochtige en corrosiegevoelige ruimtes ontwikkelde LCC-Plafonds plafondsystemen in een DuplexCoat®-uitvoering. Deze duurzame plafonds van hoogverzinkt staal krijgen een 50µm laklaag die bestaat uit een primer en een afwerkingslaag van polyurethaan met polyamidedeeltjes. Dit procedé, in combinatie met de hoge verzinkingslaag, beschermt het plafond en de ophangstructuur tegen vocht en corrosie. Lees meer over onze DuplexCoat.

Integratie van technieken

Een van de grote voordelen van de metalen LCC-plafonds is dat de technieken (verlichting, verluchting…) eenvoudig te integreren zijn. De plafonds zijn ook heel makkelijk te demonteren zodat die technieken altijd vlot bereikbaar zijn.

U wilt koelen en/of verwarmen via het plafond? Ga naar www.interalu.eu.

Brandstabiliteit

Alle stalen  LCC-plafonds zijn geschikt voor brandstabiele toepassing. Ze werden getest bij WarringtonFire in Gent, Global Safety, volgens de NBN 713.020 norm.

Research & Development

Onze onderzoeksafdeling werkt regelmatig samen met gespecialiseerde onderzoeksinstellingen en studiebureaus. Bijvoorbeeld met Universiteit Gent voor de brandveiligheid en met studiebureau Peutz (NL) voor de akoestiek.

March, 2019

Wat is het verband tussen een CL- en een XL-plafond?

April, 2018

Samen creëren we de ideale verlichting.

Goede verlichting is een belangrijk aspect in een ruimte. Dat geldt zowel voor kantoren, winkelcentra en horeca als voor grote hallen.

Hoe u licht creëert, heeft een invloed op het totaalplaatje. U heeft diverse mogelijkheden:

March, 2018

LCC-Clip-In Cassettes

Stijlvol & tijdloos

De stalen LCC-Clip-In plafondtegels zijn dé oplossing voor een stijlvolle en tijdloze vormgeving. Montage en demontage is eenvoudig en gebeurt op een verborgen Clip-In structuur. Dit geeft u een effen en strak plafondvlak.

February, 2018

Een BL H30-20 sportplafond is de ideale oplossing voor ruimtes waarin gesport wordt: turnzalen, overdekte speelplaatsen, zwembaden... Voor iedere situatie biedt LCC-Plafonds u een BL-H sportplafond in het geschikte materiaal:

February, 2016

Een goed plafond heeft een positieve invloed op de inrichting van een sportzaal of -hal. In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de balvastheid aangezien dit in grote mate de levensduur van het plafond bepaalt.

October, 2015

Bezoek ons op stand 90 van de Dag van de Afwerking en ontdek hoe 0,8mm een groot verschil kan maken.

Wanneer? Woensdag 28 oktober 2015, 10.00-18.00 uur

Waar? Brussels Kart Expo, stand 90